Glasinačka 8, Beograd | Kontakt 011 3477 323 | 064 400 60 95

Prisluškivanje

Zaštita i detekcija

PROFESIONALNO – POUZDANO – DISKRETNO

Kada se govori o prisluškivanju, tajnom snimanju i nadziranju, krađi informacija i drugim oblicima špijunaže, ustaljeno je mišljenje da se to događa nekom drugom. Većina nas zaista ozbiljno potcenjuje važnost informacija unutar vlastitog preduzeća ili organizacije. Iako je izgovorena ili pisana reč često najvrednija imovina, njihovoj se zaštiti posvećuje puno manje pažnje nego npr. zaštiti materijalne imovine.

Svesni smo da informacije o cenama, planovima, tenderima, novim proizvodima i uslugama, novim saznanjima i tehnologijama i sl., za konkurenciju imaju neizmernu vrednost, ipak retko razmišljamo o tome šta je konkurencija u stanju da napravi kako bi došla do tih informacija.

Prema proceni organizacije Privacy International, svake godine se samo u Velikoj Britaniji proda oko 200.000 raznih vrsta prislušnih uređaja, skrivenih kamera i sl., dok U.S. State Department procenjuje da se u SAD-u godišnje proda čak više od 700.000 ilegalnih uređaja za špijunažu. Navedene procene objavljene su pre više od 10 godina, a s obzirom na napredak komunikacione tehnike i informacione tehnologije, uz istovremeni pad cena komunikacionih uređaja i opreme, te su se brojke proteklih godina višestruko povećale. Nemamo neki približan uvid u to koliko se špijunskih uređaja i razne opreme za prisluškivanje i nadzor godišnje proda u Srbiji, ali s obzirom na rastući trend i laku dostupnost na tržištu sigurno nekoliko desetina hiljada uređaja.

Ne računajući mobilne telefone, koji se takođe mogu zloupotrebiti u svrhu tajnog prisluškivanja i praćenja, danas je i u Srbiji moguće jednostavno i po prihvatljivim cenama nabaviti najmodernije prislušne uređaje za čije korišćenje nije potrebno gotovo nikakvo tehničko predznanje. Na sve veću upotrebu takvih uređaja i kod nas upućuju sve češće afere prisluškivanja i tajnog snimanja. Ako tome dodamo i činjenicu da se za uspešne špijunske akcije i nadzor nikad i ne sazna, dolazimo do zaključka da se na špijunažu mora ozbiljno računati i pre nego što se pojave jasni znakovi.

Na osnovu višegodišnjeg iskustva, stalnog usavršavanja i praćenja svetskih trendova u specifičnom području špijunske opreme, zaštite komunikacija i informacija, osim proizvoda za zaštitu komunikacija i informacija, Seguridad d.o.o. Beograd, svim svojim klijentima nudi:

USLUGE PROFESIONALNOG PROTIVPRISLUŠNOG PREGLEDA

– Kancelarija i poslovnog prostora

– Prostorija (sala) za sastanke

– Stanova i kuća

– Svih drugih prostorija u kojima se obavljaju poverljivi razgovori

– Automobila

Ova usluga uključuje detaljan fizički pregled prostorija, kao i pregled profesionalnim multifunkcionalnim uređajem sa 4 integrisana detektora, za istovremeno otkrivanje:

– RF prislušnih uređaja (tzv. špijunskih bubica)

– Bežičnih video kamera

– Telefonskih RF prislušnih uređaja

– Skrivenih minijaturnih diktafona

– Drugih vrsta prislušnih uređaja bez obzira jesu li aktivni u trenutku obavljanja pregleda ili ne

Prisluskivanje RF Seguridad
Zastita od prisluskivanja Seguridad

Sumnjate da ste meta prisluškivanja

Obratite nam se s punim poverenjem i otklonite svaku sumnju

Zaštita od prisluškivanja

Naslovi iz medija – Nezakonito prisluškivanje

PROFESIONALNO – POUZDANO – DISKRETNO

”Protivprislušni pregled je prvi korak u zaštiti Vaših komunikacija, privatnosti i podataka”